کنفرانس دکو 2017

به نام خدا

سخن رئیس کنفرانس

خداوند قادر متعال را شاکرم که توفیق یک دهه فعالیت صنفی دیپلماتیک, تعامل با اندیشمندان و صاحبنظران داخلی و خارجی و تلاش برای بهبود رابطه تجاری ، علمی با کشورهای مختلف جهان تحت عنوان “دکو” را به همه ما اعطا فرمود.

یک دهه  تلاش، اندیشه ورزی، تعامل معنی دار و اصرار بر نقش بی بدیل اقتصاد بر سایر عرصه ها از جمله سیاست، بدون خستگی و نا امیدی و عقب نشینی و با اهتمام در تحقیق، مطالعه، تلاش، نوآوری و ارائه محصولات جدید، با لحاظ نمودن تحریم های طاقت فرسای بین المللی، موجب مباهات برای تمامی کسانی است که طی دهه گذشته همراه، همکار و هم پیمان با ما بودند.

چنانچه قبلاً متذکر شده ام، دکو یک نهاد و جریان هدفمند صنفی، فرهنگی، علمی و بین المللی است و حتماً پس از یک دهه تلاش و گذر از مفهوم سازی، نهاد سازی، کادر سازی و استاندارد سازی، نیازمند یک پارادایم جدید است. به این معنی که چارچوب ها فکری – ارزشی شکل گرفته در یک دوره زمانی که ویژه  همان دوره است و تمام ارزش های اجتماعی آن دوره را می سازد را برای دهه فرارو مجدداً باز تعریف، طراحی و ترسیم کند.

پارادایم متناسب با دهه آینده، ناظر به تعابیری چون “قرن ده ساله” به عنوان نتیجه شتاب و گسترش تکنولوژی در تمامی عرصه هاست و به ساز و کارها، الزامات و تحولاتی که در دنیای تجارت و بازرگانی بین المللی روی داده، حتماً توجه ویژه خواهد نمود.

رویکرد متفاوت کشورهای جهان به محیط زیست و توجه به صنایع بدون آلودگی، به حفظ منابع و منافع ملی در تولیدات و خدمات موجب شده است صنعت گردشگری پس از صنایع نفت و خودرو سازی، بیش از پیش مورد توجه واقع شود.

گردش مالی صنعت گردشگری در سال گذشته میلادی از مرز 1220 میلیارد دلار عبور کرد و تعداد گردشگران جهان به یک میلیارد و 235 میلیون نفر رسید و موجب تأسف و شگفتی است که سهم ایران اسلامی با توجه به جذابیت های طبیعی و تاریخی از این حجم گردش مالی، کمتر از 5 میلیارد دلار است.

نگاهی به مقصد حدود 7 میلیون گردشگر ایرانی در سال، کشورهای همسایه مانند ترکیه، عراق، امارات، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، عربستان، قطر و روسیه، باید ما و فعالان صنعت، خدمات، تجارت را متوجه یک مهم نماید: ظرفیت سازی برای معکوس نمودن این روند و چاره جویی برای خروج سالانه 20 میلیارد دلار از ثروت کشور و گسیل  آن به کشور های همسایه.

پارادایم جدید ما، همچنان بر اهتمام به رونق گردشگری، تدوین قوانینی برای تسهیل و حمایت از سرمایه گذاری خارجی، کاهش دموکراسی با نهادینه سازی دولت الکترونیک، توجه به صنایع کوچک و صنایع دستی و تلاش به منظور ایجاد زیر ساخت های لازم برای  جذب گردشگران خارجی مانند نوسازی و بهسازی هتل ها و اقامتگاه های مناسب و متناسب با استاندارهای جهانی، ایجاد مراکز تفریحی – تجاری و ساخت و بهره برداری از مجتمع های چند منظوره تجاری – تفریحی – خدماتی – فرهنگی  تحت عنوان “شهرهای هوشمند” توجه دارد.

هنر – صنعت مبلمان، دکوراسیون و صنایع وابسته می تواند و باید نقشی بی بدیل در به سامان رساندن   هتل ها، مهمانسرا ها، فرودگاه ها، ترمینال های مسافری، مجتمع های تجاری – تفریحی – خدماتی ایفا نماید و این مهم را می توان از جمله محوری ترین نکات پارادایم جدید قلمداد نمود.

امیدوارم با اهتمام وافر، تلاش روز افزون، انگیزه ای فراوان، همتی بلند و امیدواری بسیار، همگی فردای این سرزمین را، به میدان کار، تلاش، ایجاد اشتغال، رونق و رفاه اقتصادی و شکوفایی اقتصاد ملی با رویکرد اقتصاد مقاومتی تبدیل نماییم و شاهد درون زایی و برون نگری تمامی فعالیت ها و اقدامات  هنر – صنعت مبلمان، دکوراسیون و صنایع وابسته و تمامی صنایع کوچک و زود بازده در سراسر کشور باشم.

برای تمامی فعالان، دست اندر کاران، محققان، پژوهشگران، فعالان دنیای کسب و کار، صنعتگران، کارشناسان و مدیران و مجریان دکو 2017 بهروزی و تحقق اهداف تعیین شده را از درگاه قادر متعال خواهانم.

علی انصاری

سخن دبیر کنفرانس

تداوم برگزاری کنفرانس های دکو نشانگر رسالت ملی و عزم جدی شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته و تشکل های صنعتی ، صنفی ، صادراتی و علمی عضو آن برای کمک به ایران عزیز اسلامی و نیز اهتمام در جهت توانمند سازی صنف و صنعت مبلمان، دکوراسیون و صنایع وابسته می باشد.این امر، ناشی از  شناخت جایگاه برتر صنایع کوچک و متوسط در توسعه اقتصادی جمهوری اسلامی  است. از جمله ماموریت های این شورای ملی شناسایی فرصت ها،ایجاد ارتباطات علمی و فنی، کمک به بهبود جایگاه صنایع کوچک و متوسط در توسعه اقتصادی ، نو آوری در تولیدات و در نتیجه گسترش بازارهای صادراتی کشور می باشد. از این رو، در برنامه های فعالیت های مرتبط به تشکل های ملی و استانی،  تمام ابعاد توسعه از جمله سرمایه انسانی و منابع مالی و مادی در نظر گرفته شده است، که در قالب کنفرانس دکو برای اطلاع رسانی به مسئولین محترم دولت خدمتگزار و نمایندگان محترم در مجلس شورای اسلامی و تقویت جایگاه فعالیت های علمی و تخصصی عرضه می گردند.

در سالی که از سوی مقام معظم رهبری با شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گرفته است، برآن شدیم با توجه عمیق به اقتصاد مقاومتی، کنفرانس دکو را با بررسی زمینه های تولید و صادرات برگزار کنیم. از این رو، محورهای کنفرانس، برای بهره گیری از نظرات اندیشمندان و صاحب نظران تعیین و حرکت کلی کنفرانس در حول محورهای تعیین شده، هدایت گردید. در این رابطه با بازنگری اقداماتی که باید در کنفرانس انجام می گرفت، برنامه های لازم برای پرداختن به برخی از نیازهای علمی و تخصصی صنف و صنعت در قالب تشکل های ملی و استانی تنظیم گردید.

حرکت رو به رشد و ارتقاء صنایع کوچک و متوسط نیازمند جذب دانش روز و در اختیار داشتن ابزارها و ماشین آلات و تجهیزات مناسب، نیروی انسانی متبحر در تمام ابعاد مدیریت، تولید، فروش و صادرات، منابع مادی مانند مواد اولیه مرغوب ( ترجیحا داخلی) با حفظ منابع طبیعی و منابع مالی که توسط بخش مردمی اقتصاد تامین شود، می باشد. در این موارد  و سایر الزامات مانند توجه به برند سازی، طراحی با بهره گیری از فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی برای برنامه ریزی در کنفرانس های دکو مد نظر بوده است. بهره گیری از نظرات کارآفرینان، مدیران، پیشکسوتان و دست اندر کاران صنفی و صنعتی و اساتید ، پژوهشگران و دانشجویان محترم در موفقیت کنفرانس های دکو در سال های گذشته موثر بوده و در کنفرانس دکو 2016 نیز این رویه تداوم داشته است.

امید است همه مخاطبین و میهمانان محترم کنفرانس دکو از برنامه های سال جاری همچون سالهای گذشته بهره کافی را ببرند و با گام های استوار، برای رشد و پیشرفت اقتصاد ملی و توسعه پایدار کشور نقش آفرینی نمایند.

مظفر علیخانی